01.12.2017. godine 

Svetski dan borbe protiv side, 01. decembar, srednjoškolci u Malom Zvorniku obeležili su aktivnostima usmerenim na edukaciju o pretnjama od opake bolesti i mogućnostima prevencije. Glavni deo obeležavanja ovog važnog datuma bilo je predavanje na temu zaštite reproduktivnog zdravlja mladih, kojem su prisustvovali svi malozvornički srednjoškolci. 

Predavanje, koje je, kao i ostale aktivnosti, organizovano uz podršku Srednje škole Mali Zvornik i lokalne Kancelarije za mlade, održali su vršnjački edukatori, obučeni za to u okviru nedavno realizovanog projekta “Vodite ljubav a ne rat II”, koji se, pored ostalog, ticao edukacije učenika o polno prenosivim bolestima. 

U okviru obeležavanja Svetskog dana borbe protiv side učenici su mogli da vide i kratak film na ovu temu, kao i da čuju priče osoba zaraženih HIV-om. 

Tokom dana u holu škole bio je postavljen info pult sa flajerima, prezervativima i simboličnim crvenim tračicama, na kojem su mladi mogli dodatno da se informišu o HIV-u, ali i drugim polno prenosivim infekcijama. 

Ljiljana Ristanović

{gallery}/2017/2017-12-01_hiv/{/gallery}