20/04/2016

U Malom Zvorniku je danas upriličen prvi sastanak predsednika opštine sa predstavnikom Fakulteta za poslovne studije i pravo iz Beograda. Fakultet je predstavljao profesor prava Dragan Golijan, koji je inače zadužen za koordinaciju i rad fakulteta na području regije Podrinja i Republike Srpske.

S obzirom da na ovom fakultetu trenutno ima veći broj studenata sa područja Podrinja, koji idu u odeljenje ovog fakulteta u Srebrenici (Republika Srpska), rukovodstvo opštine  Mali Zvornik će na predlog i pismo o namerama fakulteta razmotriti otvaranje odeljenja u našoj opštini.

Opština Mali Zvornik je zainteresovana da podrži ovu ideju, jer smanjenje većeg dela troškova studiranja na strani će biti od velikog značaja za povećanje stepena obrazovanja stanovništva naše opštine.

Ukoliko budu postignuti dogovori već od meseca juna bi mogle početi aktivnosti i upis studenata.

 

Fakultet za poslovne studije i pravo iz Beograda je inače nastao od fakulteta Forkup. U sastavu ima 5 fakultetskih/studijskih grupa i to: pravo, ekonomija, informatika, bezbednost i inženjerski menadžment.

Fakultet za poslovne studije i pravo (Staro sajmište 29, Novi Beograd) je visokoškolska ustanova, u sastavu Univerziteta UNION – Nikola Tesla iz Beograda, koja u okviru svoje delatnosti ostvaruje akademske studijske programe i razvija naučnoistraživački i stručni rad iz više oblasti. U sastavu ima 5 fakultetskih/studijskih grupa i to: pravo, ekonomija, informatika, bezbednost i inženjerski menadžment. U sklopu fakulteta postoje i srednja i osnovna škola, kao i upis master i doktorskih studija. Trenutno u svom sastavu ima oko 3.000 studenata. 

{gallery}2016/04-20_fakultet{/gallery}