18.12.2017. godine

Obnovu lokalne putne infrastrukture Opština Mali Zvornik počela je proteklog vikenda, asfaltiranjem deonica u Donjoj  Borini. U uređenje puteva i ulica u mesnim zajednicama opština će u naredna dva meseca uložiti 16 miliona dinara. 

Prema rečima predsednika opštine Zorana Jevtića, ovim sredstvima planirano je asfaltiranje oko 5 km lokalnih puteva i sanacija 1,5 km sa oštećenjima od udarnih rupa. Radova će biti u skoro svim mesnim zajednima na području opštine, a predviđeno je da,  ukoliko vremenske prilike dozvole, budu završeni u naredna dva meseca.

U Donjoj Borini novim slojem asfalta biće presvučeno oko 800 metara puteva i prilaza u nekoliko zaseoka. Nakon radova u ovoj mesnoj zajednici, mašine se sele u Radalj, gde će biti asfaltirano 1100 m puteva.     

Jevtić je podsetio da je u okviru ovih aktivnosti opština nedavno uredila prilaz i staze na glavnom gradskom groblju u Malom Zvorniku, u površini od 752 m2. 

On je saopštio da u narednom periodu, osim asfaltiranja, predstoji i betoniranje 2,3 km lokalnih puteva, koje će opština realizovati u saradnji sa mesnim zajednicama i vlasnicima parcela. Uključujući izradu prateće tehničke dokumentacije, planirano betoniranje opštinu će koštati dodatnih 3 miliona i 100 hiljada dinara. 

Uređenje nekategorisanih puteva obavljeno je tokom jeseni u Radalju i Sakaru, u naseljima Jezdimirovići, Pantelići i Tešići, u ukupnoj dužini od oko 2,5 km. U pitanju su deonice više puta oštećene usled jakih kiša i poplava, čijom sanacijom je ujedno smanjen rizik od plavljenja tog područja u budućnosti. 

Radove vredne 6,5 miliona dinara Opština Mali Zvornik finansirala sa 70,50 %  učešća, dok je preostala sredstva, od 29,50 %, obezbedilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije. 

Ljiljana Ristanović

{gallery}/2017/2017-12-18_asfaltiranje/{/gallery}