Mali Zvornik, 14.04. 2020. godine

Predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić posetio je u utorak, 14. aprila, stanicu policije u Malom Zvorniku i sa načelnikom Policijske stanice Radenkom Petrovićem razgovarao o aktuelnoj situaciji na području opštine, u pogledu poštovanja preventivnih mera, uvedenih u cilju suzbijanja epidemije virusa Korona. 

U razgovoru je zaključeno da je situacija zadovoljavajuća, te da većina u lokalnoj zajednici veoma poštuje mere Vlade Republike Srbije i naredbe lokalnog Štaba za vanredne situacije, zahvaljujući čemu Mali Zvornik još uvek odoleva bolesti Kovid – 19 i nema zaraženih i obolelih. 

„To što se doslovno pridržavamo propisanih mera zaštite od Korona virusa doprinelo je dosadašnjem sprečavanju pojave i širenja zaraze na području opštine Mali Zvornik. Ostaje da i dalje preduzimamo sve što je u našoj moći da se takva situacija održi, što je moguće duže“, rekao je Jevtić.

Predsednik opštine Mali Zvornik ocenio je da je saradnja lokalne samouprave, opštinskog Štaba za vanredne situacije i stanice policije u Malom Zvorniku takođe u velikoj meri doprinela poštovanju mera i očuvanju zadovoljavajućeg stanja u pogledu odbrane od virusa Korona.

On je naveo da je sa načelnikom policijske stanice Radenkom Petrovićem u stalnom kontaktu, posebno otkako je nastupila epidemija, da razmenjuju informacije na dnevnom nivou i imaju izuzetnu saradnju, te da je takav način rada očigledno dao rezultate.

Jevtić je rekao da veoma dobru saradnju ima i sa načelnikom Policijske uprave u Šapcu Zoranom Jevđenićem, te da saradnja lokalne samouprave u Malom Zvorniku sa policijom može da posluži kao primer dobre prakse kako treba da se odvija saradnja među državnim organima i institucijama.

On je istakao da u aktuelnoj situaciji policija ima izuzetno težak i odgovoran posao, da obezbedi maksimalno poštovanje uvedenih zaštitnih mera, te da se opština trudi da joj pomogne u tome i da zajedničkim snagama očuvaju lokalnu zajednicu od širenja infekcije.

Predsednik Jevtić ocenio je da će to biti posebno veliki izazov u danima nastupajućih vaskršnjih praznika, budući da su mnogi, koji inače ne žive u opštini Mali Zvornik, odlučili da  tokom Vaskrsa dođu na svoja imanja ili u vikendice.

On je apelovao na sve sugrađane da se pridržavaju propisa i poštuju uvedene zaštitne mere, jer time prvenstveno štite sebe i svoje najmilije, napominjući da organi reda neće tolerisati okupljanja i da će biti kažnjavani svi oni koji ne budu poštovali mere izolacije, policijski čas, zabranu okupljanja i druge mere.

Prema Jevtićevim rečima, većina sugrađana poštuje propisane zaštitne mere, ali ima i onih koji su ih kršili, zbog čega je policija u Malom Zvorniku, otkako je u Republici Srbiji na snazi vanredno stanje, podnela više prekršajnih i krivičnih prijava.

Prilikom posete stanici policije u Malom Zvorniku, predsednik opštine zaposlenima je uručio zaštitne vizire i rukavice.

Radi zaštite od Korona virusa, lokalna samouprava prethodno je za policijsku stanicu u dva navrata obezbedila rukavice i maske.

Ljiljana Ristanović