Analize vode u Donjoj Borini pokazale su da voda iz vodovoda u tom selu nije pogodna za piće, spremanje hrane, napajanje stoke i zalivanje, zbog povišene koncentracije teških metala u lokalnom vodovodu.

U informaciji o kvalitetu vode u Donjoj Borini, koji je ispitivao Zavod za javno zdravlje iz Šapca, navedeno je da su analize uzoraka vode uzetih iz izvorišta „Zavorje“ i u školi u Donjoj Borini, u kojoj se koristi voda sa izvorišta „Zavorje“ i „Mlakva“, pokazale povišene vrednosti antimona. Kako bi se sa sigurnošću znalo da je stvanovništvo u Donjoj Borini upoznato sa činjenicom da voda iz vodovoda nije za upotrebu, svakom domaćinstvu u tom selu pojedinačno će biti dostavljena informacija o kvalitetu vode i zabrani korišćenja.

Do okončanja izgradnje vodovoda za Donju Borinu i priključenja tog sela na gradsku vodovodnu mrežu, JKP „Drina“ Mali Zvornik svakodnevno će za stanovništvo obezbeđivati dovoljne količine vode iz cisterne i flaširane vode.

Izvorište „Zavorje“, u kojem je utvrđena povišena koncentracija teških metala, nalazi se na teritoriji mesne zajednice Zajača, u kojoj je i istoimeni rudnik atimona.