Mali Zvornik, 20.11.2014. godine

U selu Radalj, zaseok Šainovac, počeli su radovi na izgradnji stambenog objekta za Vasić Milana, kojem je usled aktiviranog klizišta došlo do velikog oštećenja kuće, zbog čega ona više nije bezbedna za boravak.

Podizanje novog montažnog objekta u okviru projekta „Obnova kuća i ekonomska revitalizacija za ugrožene porodice pogođene poplavama u Srbiji“, sprovodi organizacija “Arbeiter Samariter Bund“ (ASB). Novi priključak na elektro mrežu i izgradnju rezervoara za vodu i vodovoda do objekta finansira lokalna samouprava.

 

Projekat „Obnova kuća i ekonomska revitalizacija za ugrožene porodice pogođene poplavama u Srbiji“, čiji je cilj pružanje podrške u uspostavljanju normalnih životnih uslova za porodice pogođene poplavama, sprovodi se u osam opština, a finansiran je sredstvima Evropske unije u okviru Programa pomoći Evropske unije poplavljenim područjima u Srbiji. Vrednost projekta iznosi tri miliona evra i obezbediće poplavom najugroženijim građanima Šapca, Šida, Bajine Bašte, Loznice, Malog Zvornika, Valjeva, Ljubovije i Osečine obnovljene domove, ali i šansu za ponovno pokretanje biznisa. Organizacija “Arbeiter Samariter Bund“ (ASB) će, zajedno sa partnerima Housing centrom, Inicijativom za razvoj i saradnju i Fondacijom “Ana i Vlade Divac”, obezbediti kuće za 200 porodica, odnosno obnovu 170 i izgradnju 30 novih stambenih jedinica uz nameštaj i kućne aparate.

{gallery}2014vasicmilan{/gallery}