Na ulazu u Kovid ambulantu u Malom Zvorniku lokalna samouprava sagradila je improvizovanu čekaonicu za pacijente koji dolaze u Dom zdravlja na preglede i testiranja, u slučaju sumnje na infekciju virusom korona.

Prostor čekaonice je u potpunosti i adekvatno opremljen, kako bi građanima bilo ugodnije dok čekaju na prijem kod lekara.

Ulaz u ambulantu zaštićen je od uticaja vremenskih uslova, sa svih strana, a u predstojećem zimskom periodu biće zagrevan.

Za ove potrebe opština je nabavila nekoliko grejalica.

Na ulazu u čekaonicu postavljena su vrata, a sa zapadne strane, koja je donedavno bila otvorena, nameštena je odgovarajuća cerada.

Ranije u toku godine nabavljene su i postavljene klupe za sedenje, sa obeleženim preporučenim razmacima između pacijenata.

Prema rečima zamenika predsednika opštine, Miloša Radojčića, lokalna samouprava u Malom Zvorniku odlučila je da uredi čekaonicu ispred Kovid ambulante kako bi građanima olakšala čekanje na preglede i testiranje tokom hladnih dana.

On je naveo da u malozvorničku Kovid ambulantu dnevno dolazi po nekoliko desetina ljudi, te da je opštinsko rukovodstvo smatralo da treba da postoji pristojan prostor u kojem pacijenti, za koje postoji sumnja da su zaraženi virusom korona, čekaju na prijem kod lekara.

„Cilj nam je bio da građanima obezbedimo prostor koji će biti zagrevan, kako bi mogli da se sklone od loših vremenskih uslova, koji nas zasigurno čekaju u narednom periodu“, rekao je zamenik predsednika opštine i dodao da će saradnja lokalne samouprave sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije i direktorom Doma zdravlja u Malom Zvorniku, u borbi protiv epidemije virusa korona, biti nastavljena i ubuduće.

„Svi zajedno borimo se da zaštitimo zdravlje stanovništva i da lakše i brže izađemo iz epidemije. Zdravstveni radnici su naši heroji i opština Mali Zvornik nastaviće da ih podržava i daje svoj doprinos u borbi protiv epidemije”, poručio je Radojčić.

Ljiljana Ristanović