Mali Zvornik, 01.07.2014. godine

Opštinski štab za vanredne situacije Mali Zvornik sinoć je doneo odluku da obustavi sve radove na sanaciji od nepogoda na području opštine ukoliko na današnjoj sednici Skupštine opštine ne bude usvojen predlog rebalansa opštinskog budžeta za tekuću godinu. Odbornici u Malom Zvorniku trebalo je juče da se izjasne o ovom predlogu ali je sednica lokalnog parlamenta prekinuta zbog nedostatka kvoruma i odložena za naredni dan. 

Komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Mali Zvornik Dragan Bogićević rekao je novinarima da je usvajanje rebalansa opštinskog budžeta neophodno kako bi se nastavilo sa radovima na sanaciji od nepogoda. On je pojasnio da bez rebalansa budžeta ubuduće nije moguće platiti ni jedan dinar na ime radova na terenu, zbog čega je Štab bio prinuđen da donese odluku o obustavljanju radova.

Bogićević je optužio odbornike opozicije na čelu sa Srpskom naprednom strankom za bojkot rebalansa budžeta i opstrukciju rada opštine u vanrednoj situaciji, ističući da je nedopustivo da zbog politike pojedinih odbornika trpe svi građani. On je ocenio da opozicija u Malom Zvorniku postupa neprimereno i neodgovorno pokušavajući da na ovakav način preuzme vlast u opštini, u trenucima koji su najteži u njenoj istoriji. 

Nastavak 19. redovne sednice Skupštine opštine Mali Zvornik zakazan je za danas u 10 časova.