Мали Зворник, 01.07.2014. године

Општински штаб за ванредне ситуације Мали Зворник синоћ je донео одлуку да обустави све радове на санацији од непогода на подручју општине уколико на данашњој седници Скупштине општине не буде усвојен предлог ребаланса општинског буџета за текућу годину. Одборници у Малом Зворнику требало је јуче да се изјасне о овом предлогу али је седница локалног парламента прекинута због недостатка кворума и одложена за наредни дан. 

Командант Општинског штаба за ванредне ситуације и председник општине Мали Зворник Драган Богићевић рекао је новинарима да је усвајање ребаланса општинског буџета неопходно како би се наставило са радовима на санацији од непогода. Он је појаснио да без ребаланса буџета убудуће није могуће платити ни један динар на име радова на терену, због чега је Штаб био принуђен да донесе одлуку о обустављању радова.

Богићевић је оптужио одборнике опозиције на челу са Српском напредном странком за бојкот ребаланса буџета и опструкцију рада општине у ванредној ситуацији, истичући да је недопустиво да због политике појединих одборника трпе сви грађани. Он је оценио да опозиција у Малом Зворнику поступа непримерено и неодговорно покушавајући да на овакав начин преузме власт у општини, у тренуцима који су најтежи у њеној историји. 

Наставак 19. редовне седнице Скупштине општине Мали Зворник заказан је за данас у 10 часова.