11/03/2016

Povodom proglašenja vanredne situacije na celoj teritoriji Republike Srbije, prema Odluci Vlade Srbije, sinoć je održana sednica opštinskog štaba za vanredne situacije gde su članovi štaba upoznati sa Odlukom i izvršena je analiza trenutnog stanja na teritoriji i preduzetih preventivnih i operativnih mera odbrane od poplava.

Konstatovano je da je prethodnih dana vršen svakodnevni obilazak terena i monitoring voda I i II reda, te je evidentirano da trenutno nema izlivanja i da su reke u svojim  koritima. Što se tiče klizišta ne postoje podaci o aktiviranju postojećih niti novih na teritoriji opštine.

Štab je u konstantnom kontaktu sa nadležnima u hidroelektrani „Zvornik“, koja je preventivno već od 05. marta uvela predpražnjenje Zvorničkog jezera radi prihvatanja nadolazeće količine vode.

Snabdevanje električnom energijom i vodom za piće na teritoriji opštine je redovno.

Što se tiče narednog perioda, aktivirani su poverenici i njihovi zamenici po mesnim zajednicama da redovno prate stanje na terenu i o tome izveštavaju štab za vanredne situacije. Takođe su obaveštena i sva osposobljena pravna lica da se stave u stanje pripravnosti za zaštitu od poplava.