Mali Zvornik, 12.07.2020. godine

Saopštenje za javnost predsednika opštine Mali Zvornik, g. Zorana Jevtića:

Vezano za događaj koji se desio  09.07.2020. godine u večernjim satima u ugostiteljskom objektu „Royal Drina”, iznosim sledeće:

Opština Mali Zvornik, kao i ja, ne podržava nasilje ma od koga dolazilo. Mladen Perić je svestan greške koju je napravio i on se izvinjava g.Nikoliću, svim sugrađanima i meni i spreman je da podnese sve konsekvence ukoliko državni i stranački organi utvrde i donesu bilo kakvu odluku. Po njegovim rečima bio je izazvan i isprovociran, ali to ne opravdava njegov postupak. Slučaj je prijavljen policiji i prepustimo državnim organima da rade svoj posao. Radi javnosti da se zna: Perić je zaposlen u opštinskoj upravi, na radnom mestu: „Šef opštinskog uslužnog centra“, a ne savetnik predsednika, kako zlonamerni prikazuju. Slučaj se desio van radnog mesta i ne podleže nikakvim sankcijama po Zakonu o radu. Lično sam razgovarao sa vlasnikom objekta, čiji je sin imao konflikt sa g.Perićem, srećna je samo okolnost što i g.Nikolić Dragoslav i Perić, pripadaju istoj političkoj opciji, jer vidim pokušaj da to dobije druge konotacije. Državni organi će raditi svoj posao.

Međutim nećemo više dozvoliti, da neki koji ne osuđuju nasilje, već ga i podstiču, koje se ovih dana dešava u Beogradu i nekim gradovima po Srbiji, poistovećuju sa istim događajem, jer se radi o ogromnoj nesrazmeri. Osoba koja je iskoristila ovaj događaj, da bi pozivala preko društvenih mreža da se pali opština, kao što se pali po Beogradu će sutra dobiti krivičnu prijavu, pa neka objašnjava takođe državnim organima svoj postupak. Takođe pojedine osobe koje su zaposlene u javnim ustanovama, i već duže vreme preko društvenih mreža upućuju govor mržnje i pozivaju svoje istomišljenike da  verbalno i fizički linčuju pripadnike druge političke orijentacije, njihovi nadređeni će dobiti a i državni dopis, da utvrde postoji li govor mržnje, u njihovom slučaju.

Nasilje bilo čije neće proći i tu smo da ga osudimo, ma sa čije strane dolazilo, a nadležne organe pozivam da rade svoj posao!

Predsednik opštine Mali Zvornik
Zoran Jevtić, s.r.