Mali Zvornik, 09.06.2014. godine

Situacija u oblasti saobraćaja na području opštine Mali Zvornik, dve nedelje nakon nezapamćenih nepogoda, polako se normalizuje.

Na magistralnom putu kod Starog mosta u Malom Zvorniku otvorena je jedna saobraćajna traka za prolaz putničkih i teretnih vozila. Na ovom delu puta saobraćaj će se ubuduće odvijati naizmenično, jednom kolovoznom trakom, uz semaforsku regulaciju i pojačane mere bezbednosti.

Ovakav režim saobraćaja na deonici kod Starog mosta važiće dok traju radovi na sanaciji klizišta.

Uspostavnjen je i autobuski saobraćaj do Radaljske Banje i centra Donje Trešnice, delova opštine u kojima su putevi najviše stradali. Saobraćaj u ovim selima na više deonica odvija se usporeno zbog velikih oštećenja na putu.

Radovi na prokopavanju nužnog puta Mali Zvornik – Donje naselje preko Bučevskog potoka i Barica uveliko traju. Inženjerci vojske Srbije, angažovani na ovom poslu, prokopali su više od 50 posto puta. Istovremeno se vrši njegovo proširivanje, nasipanje i valjanje, kao i uklanjanje rastinja pored puta. Viškom materijala koji se odvozi sa gradilišta biće nasipana industrijska zona u Malom Zvorniku, čime će njen nivo biti podignut za oko metar a sama zona na taj način dodatno zaštićena od plavljenja.

U drugoj fazi radova na sanaciji od nepogoda u opštini Mali Zvornik uslediće aktivnosti na prokopavanju rečnih korita. Uporedo sa prokopavanjem i sanacijom puteva u opštini Mali Zvornik radi se i na povezivanju elektro i vodo mreže i pokidanih telekomunikacionih veza. Nepogode su trajno oštetile instalacije fiksne telefonske mreže u gornjem delu opštine Mali Zvornik, pa su procene da će ka selima DonjaTrešnica i Velika Reca morati da se radi potpuno nova telefonska mreža.