07. novembra 2017. godine

Povodom privremenog prestanka rada zdravstvenih ambulanti u selima na području opštine Mali Zvornik, do kojeg je došlo zbog istovremene sprečenosti za rad četiri lekara malozvorničkog Doma zdravlja, usled bolesti, predsednik opštine Zoran Jevtić uputio je izvinjenje građanima i izrazio žaljenje što je do ovog problema došlo pred početak sezone gripa. Jevtić je saopštio da Opština Mali Zvornik trenutno nema zakonsku moućnost za prevazilaženje nastale situacije, jer je novog lekara moguće angažovati tek nakon bolovanja zaposlenog dužeg od 30 dana. 

„Ovo je situacija koju nismo mogli da predvidimo i, nažalost, zadesila nas je pred sezonu gripa. Mi, kao lokalna samouprava, trenutno nismo u mogućnosti da učinimo bilo šta da pomognemo pacijentima, jer nas zakon ograničava da novog lekara možemo da primimo tek nakon bolovanja zaposlenog dužeg od 30 dana“, objasnio je predsednik Jevtić i dodao da se, ipak, nada da će problem biti rešen i pre tog roka. 

On je istakao da je u obaveštenju, koje mu je stiglo iz Doma zdravlja, navedeno i to da, iz istog razloga, ni ultrazvučni kabinet do daljeg neće raditi. 

Dopis Doma zdravlja>>>

Ljiljana Ristanović