25.04.2017. godine

Prvi sajam zapošljavanja u Malom Zvorniku: Predsednik opštine Zoran Jevtić pozvao nezaposlena lica i poslodavce da posete manifestaciju, na koju dolazi i državni sekretar Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu

Sajam zapošljavanja na kojem će 26 poslodavaca iz Malog Zvornika i Loznice ponuditi oko 50 radnih mesta biće održan u Malom Zvorniku, u četvrtak 27. aprila. Manifestaciju organizuje ispostava Nacionalne službe za zapošljavajnje (NZS), u saradnji sa Opštinom Mali Zvornik, u prostorijama srednje škole, od 11.00 do 13.00 časova.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsednika opštine Mali Zvornik Zorana Jevtića, povodom Sajma zapošljavanja opštinu će tog dana posetiti državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević, koji će nakon obilaska sajma sa predsednikom opštine razgovarati na temu broja zaposlenih u lokalnoj samoupravi i o drugim aktuelnim pitanjima.

Tradicionalna manifestacija Nacionalne službe za zapošljavanje, koja će ove godine po prvi put biti održana u Malom Zvorniku, ima cilj da pomogne u zapošljavanju, okupljajući na jednom mestu tražioce zaposlenja i poslodavce. Zanimanja za koja je pretežno iskazana potreba od strane poslodavaca koji su prijavili učešće na sajmu su: obućar šteper, kuvar, konobar, trgovac, stolar i vozač.

Povodom održavanja Sajma zapošljavanja u Malom Zvorniku predsednik opštine Zoran Jevtić pozvao je nezaposlena lica i poslodavce da iskoriste priliku i uzmu učešće na sajmu u što većem broju, jer je sajam mogućnost za stupanje u kontakt sa potencijalnim poslodavcima, odnosno za pronalaženje saradnika.

“Cilj sajma je da, nakon uspostavljanja neposrednog kontakta između poslodavaca, koji imaju potrebu za zapošljavanjem radnika, i nezaposlenih lica, koja aktivno traže posao, poslodavci pronađu adekvatne saradnike, odnosno da nezaposlena lica zasnuju radni odnos, i zato ovu manifestaciju vredi i treba posetiti i podržati “, rekao je Jevtić.

Ispostava nacionalne službe za zapošljavanje u Malom Zvorniku saopštila je da će tražiocima zaposlenja pružiti stručnu pomoć, kako bi se što bolje pripremili za susret sa potencijalnim poslodavcima, procenili svoje profesionalne mogućnosti i kreirali radne biografije.

Licima koja traže posao i poslodavcima na sajmu će, pored ostalog, biti predstavljene usluge i aktivne mere koje Nacionalna službe za zapošljavanje sprovodi u cilju podsticanja zapošljavanja u opštini Mali Zvornik.

Istog dana u 14.00 časova, takozvani “Karavan zapošljavanja” boraviće u Donjoj Borini, u okviru istoimene manifestacije koju, takođe, realizuje Nacionalna služba za zapošljavanje.

U okviru Karavana zapošljavanja u zgradi Doma mesne zajednice u Donjoj Borini saradnici NSZ pružiće stručnu savetodavnu podršku licima, koja iz nekog razloga nikada nisu bila na evidenciji nezaposlenih, u vezi prijavljivanja na evidenciju kod NSZ, ostvarivanja prava na penziju ili socijalnu pomoć.

Prema podacima NSZ iz marta 2017. godine, na području opštine Mali Zvornik ima ukupno 2157 nezaposlenih lica, od čega 1165 žena. 

Ljiljana Ristanović