U opštini Mali Zvornik u toku je realizacija projekta „Mladi i kultura sporta“, koji sprovodi Kancelarija za mlade opštine Mali Zvornik, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

 U okviru projekta, koji će trajati do 15. marta 2014. godine, planiran je niz aktivnosti čiji je cilj podsticanje mladih za aktivno i kvalitetno provođenje slobodnog vremena, negovanje zdravih i bezbednih stilova života. Specifični cilj/evi projekta su: podsticanje aktivizma i volonterizma kod mladih kroz tribine i rad na terenu, podsticanje mladih da aktivno učestvuju u društvenim tokovima, poboljšanje informisanja i obrazovanja mladih, uređenje školskih igrališta za sport, stvaranje boljih uslova i povećanje broja mladih koji se bave sportom i unapređenje mogućnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena i razvijanje neformalnog obrazovanja.

Projekat se sprovodi u saradnji sa školama i u početnoj fazi planirano je sprovođenje ankete „Mladi i kultura sporta“, kao i održavanje tribine na istu temu po svim školama. U naredniim fazama planirana je nabavka potrebnih sportskih rekvizita i raspodela kupljenih rekvizita po školama.  

Vrednost projekta iznosi 288.680 dinara, a u celosti ga finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.