Mali Zvornik, 02.01.2020. godine

Kupovinu novogodišnjih paketića za decu u Vukovaru, u Hrvatskoj, opština Mali Zvornik podržala je zajedno sa još šest opština i gradova Mačvanskog upravnog okruga, koji je ovu humanitarnu akciju organizovao u saradnji sa nadležnim organima Republike Srbije i Zajednice veća opština u Vukovaru.

Akcija je upriličena povodom božićnih i novogodišnjih praznika, u želji organizatora da doprinesu radosti i veselju koje praznici unose u svaki dom, a posebno u dečja srca. 

Prema rečima načelnika Mačvanskog upravnog okruga Vladana Krasavca, za srpsku decu u Vukovaru na ovaj način obezbeđeno je 300 novogodišnjih paketića. 

„Iskreno se nadamo i verujemo da će pokloni namenjeni najmlađima sve njih obradovati i podsetiti na radost Božića i novogodišnjih praznika. Pored ovih poklona, Mesna zajednica „Bair“ Šabac pripremila je i 25 paketića namenjenih našim najmlađima u Kućancima, rodnom mestu patrijarha Pavla. Koristim priliku da se zahvalim čelnicima lokalnih samouprava Mačvanskog upravnog okruga koji su odvojili značajna finansijska sredstva kako bi naša deca u Vukovaru osetila radost nastupajućih praznika. Ovaj human gest treba da bude motiv i za druge da se odazovu sličnim akcijama, koje će Mačvanski upravni okrug u narednom periodu realizovati. Izražavamo zahvalnost i Mesnoj zajednici „Bair“ za gest koji je vredan pomena“, naveo je Krasavac. 

Paketići su u petak, 27. decembra 2019. godine, otpremljeni u Beograd, kako bi diplomatskom poštom bili prosleđeni u Vukovar.

 

Ljiljana Ristanović

Foto: Srbi.hr