20.05.2015.

Prijemom u beogradskoj Bajrakli džamiji u ponedeljak je obeleženo 147 godina postojanja islamske zajednice u Srbiji, a reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić poručio je da je to za muslimane Srbije veliki dan.

Muftija Muhamed Jusufspahić naveo je da se ovaj dan obeležava na sećanje kada je Državni Sovjet Kneževine Srbije doneo odluku da se muslimanima varoši beogradske omogući klanjanje, slavljenje, svetkovanje, veličanje samoga Boga u džamiji koja je, nakon što je bila porušena, ponovo otvorena 18. maja 1868. godine.

Prijemu u Bajrakli džamiji prisustvovali su predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, izaslanik predsednika Republike Srbije, princ Aleksandar Karađorđević, kao i brojni predstavnici diplomatskog kora i drugih verskih zajednica.

Ispred naše opštine prijemu su prisustvovali Zoran Jevtić i Bogdan Dukić, predsednik i zamenik predsednika opštine Mali Zvornik, Glavni imam Malog Zvornika Sulejman ef. Ahmeti, Glavni imam Medžlisa Mali Zvornik Mehmedalija ef. Veli. Prisustvo ambasadora Turske u Srbiji Mehmeta Kemala Bozaja je iskorišćeno za neformalni razgovor i o našoj opštini, o radu islamske zajednice u Malom Zvorniku, kao i o potencijalnim investicijama i interesovanjima Turske Republike za našu opštinu.