Mali Zvornik, 21.03.2020. godine

Po preporuci Zavoda za Javno zdravlje iz Šapca, zbog aktuelne epidemiološke situacije i priliva ljudi iz zemalja sa visokom transmisijom virusa COVID – 19, na teritoriji Mačvanskog upravnog okruga, Štab za vanredne situacije opštine Mali Zvornik na sednici u subotu, 21. marta, doneo je naredbu o zabrani rada, do daljeg, svih ugostiteljskih objekata na području opštine, izuzev onih koji pružaju usluge smeštaja i prenoćišta. 

U Malom Zvorniku od subote rad je zabranjen i frizerskim i kozmetičkim salonima, kladionicama, igraonicama i drugim objektima u kojima se priređuju zabavne igre. 

Komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije Mali Zvornik Zoran Jevtić saopštio je da naredba o zabrani rada navedenih objekata stupa na snagu odmah nakon donošenja, odnosno neposredno nakon objavljivanja na zvaničnom internet sajtu opštine, na adresi www.malizvornik.rs. 

Maloprodajnim trgovinskim objektima naloženo je da radno vreme organizuju u skladu sa preporukama Privredne komore Srbije, prema kojima rad sa potrošačima u trgovinama, tokom vanrednog stanja, treba da se odvija od ponedeljka do subote, od 07 do 18 časova, a nedeljom od 08 do 18 časova. 

Nedeljom od 04 do 07 časova prodavnice su u obavezi da obezbede rad isključivo za lica od 65 godina i starija. 

Istovremeno, trgovinskim radnjama na području malozvorničke opštine naloženo je da, u najkraćem roku, u toku dana, lokalnoj samoupravi dostave planirani raspored radnog vremena tokom sedmice, usklađen sa navedenim preporukama Privredne komore Srbije. 

O predviđenom rasporedu rada maloprodajnih trgovinskih objekata na području opštine lokalna samouprava građane će obavestiti putem opštinskog sajta, društvenih mreža, oglasnih tabli u mesnim zajednicama, kao i preko Saveta mesnih zajednica. 

Skupštinama stanara opštinski Štab za vanredne situacije naložio je da, tokom vanrednog stanja, vrše pojačanu dezinfekciju zajedničkih prostorija. 

Radi sprečavanja širenja Korona virusa, naredbom Štaba, na području opštine Mali Zvornik, do daljeg, zabranjeni su svi verski obredi, posebno osvećenje vodice. 

Obredi opela, krštenja i sklapanja braka dozvoljeni su u prisustvu samo članova porodice, uz poštovanje opšte zabrane okupljanja na javnim otvorenim i zatvorenim prostorima, tako da distanca između lica mora biti najmanje dva metra i da na površini od četiri kvadratna metra ne bude više od jednog lica. 

Članovima porodice smatraju se deca, unuci, bračni supružnici, braća i sestre, njihovi supružnici i deca. 

Na području opštine Mali Zvornik od subote, 21. marta, tokom vanrednog stanja, u cilju sprečavanja širenja Korona virusa, zabranjena je i sva ulična prodaja, odnosno svaki oblik trgovine koji se vrši vrši van objekata predviđenih za tu namenu. 

Ljiljana Ristanović

{gallery}/2020/2020-03-21_stab{/gallery}

Naredba Štaba za VS: Zabrana kretanja

Naredba Štaba za VS: Ugostiteljskim objektima i frizerskim, kozmetičkim salonima i objektima za igru

Naredba Štaba za VS: Stambenim zajednicama i upravnicima stambenih zajednica

Naredba Štaba za VS: Pijačna prodaja i prodaja van objekata

Naredba Štaba za VS: Radno vreme trgovinskih objekata

Naredba Štaba za VS: Vršenje verskih obreda

Dežurni trgovinski objekti za snabdevanje starijih lica u nedelju 22. marta od 4 do 7 časova