Mali Zvornik, 27.03.2020. godine

Načelnik Mačvanskog upravnog okruga i komandant Okružnog štaba za vanredne situacije u Šapcu Vladan Krasavac posetio je u petak, 27. marta, opštinu Mali Zvornik, kako bi se uverio da se na lokalnom nivou sprovode mere Vlade i predsednika Republike Srbije uvedene u cilju sprečavanja širenja virusa Korona. 

Predsednik opštine Mali Zvornik i komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije Zoran Jevtić upoznao je načelnika Krasavca sa načinom funkcionisanja ove opštine u vanrednim uslovima i merama donetim na lokalnom nivou. 

On je naveo da Mali Zvornik veoma odgovorno i posvećeno radi na sprovođenju mera Vlade i predsednika Republike Srbije u borbi protiv Kovida – 19. 

Jevtić je rekao da celokupan sistem na lokalu radi veoma efikasno, da su svi materijalni i ljudski resursi u ovoj opštini u stanju pripravnosti i da Mali Zvornik čini sve da spremno dočeka i proprati situacije prouzrokovane virusom korona. 

Istakao je da Mali Zvornik za sada odoleva pošasti i da nema registrovanih obolelih od bolesti Kovida – 19. 

Krasavac je sa predsednikom malozvorničke opštine i komandantom Opštinskog štaba za vanredne situacije obišao granični prelaz Novi most – Karakaj. 

Prilikom obilaska graničnog prelaza, Jevtić i Krasavac posetili su zaposlene u republičkim inspekcijskim službama koje, tokom vanrednog stanja, na državnoj granici ka Bosni i Hercegovini rade pojačanim intenzitetom. 

Ljiljana Ristanović

{gallery}/2020/2020-03-28_nacelnik{/gallery}