02/02/2015

Nacionalna služba za zapošljavanje je u našoj opštini u petak organizovala Obuku za aktivno traženje posla. Obuka je organizovana sa ciljem da polaznici nauče kako da na pravi način potraže posao, pokažu svoje znanje sposobnosti i veštine prilikom konkurisanja, kako da pravilno i kvalitetno napišu radnu biografiju (CV), način kako se obratiti poslodavcu i uspostaviti dobru komunikaciju. Obuci je prisustvovalo oko 40 nezaposlenih lica tekstilne struke sa evidencije u Malom Zvorniku. 

Polaznici obuke su stečeno znanje mogli odmah i da testiraju i dokažu na pravi način. Svi zainteresovani su popunili svoje biografije i predali investitoru koji je toga dana posetio opštinu Mali Zvornik i sa rukovodstvom opštine razgovarao o mogućnostima pokretanja pogona za proizvodnju dečije konfekcije u Malom Zvorniku.

U toku su napori opštinskog rukovodstva da se obezbedi adekvatan prostor, koji je postavljen kao uslov za pokretanje proizvodnje. Ukoliko se u tim namerama uspe usledilo bi otvaranje do 30 novih radnih mesta.

Mileta Vasić, preduzetnik iz Šapca, vlasnik je samostalne krojačko trgovinsko komisione radnje „WAXY“ Šabac, i zainteresovan je da svoju proizvodnju pored Šapca proširi i na Mali Zvornik.

{gallery}2015/01-30-waxy{/gallery}