• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size

Почетна

Петиција против постављања базне станице компаније “Vip Mobile” у центру Малог Зворника

Мали Зворник, 24.02.2020. године 

Председник општине разговарао са представницима потписника

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић, данас је разговарао са представницима потписника петиције против постављања базне станице мобилне телефоније од стране компаније ВИП у центру Малог Зворника. На састанку коме су присуствовали председник општине Зоран Јевтић, председник СО- е Радован Тадић, представници грађана – потписника др. Синиша Бурић, др. Сања Пажин и Душица Видаковић, разговарано је о томе колико негативне последице може имати рад ове станице по здравље становништава, обзиром на то да је смештена на нижој згради у самом центру Малог Зворника, као и о томе како је уопште дошло до тога да се спорна базна станица поставља баш на овој локацији и које су мере које се могу предузети да се радови на постављању исте обуставе, и да се иста постави на некој локацији која неће угрожавати здравље грађана. 

Након састанка председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић рекао је следеће:

- Општина Мали Зворник не стоји иза постављања ове станице, како финансијски, тако нити једном дозволом коју је издала, јер за исту нити је тражена било каква дозвола, нити је издата од било ког органа општинске управе, цела збрка је настала када је скупштина станара зграде S26/V потписала уговор са поменутим мобилним оператером о постављању антена истог на њихов кров у замену за месечну кирију и поправку фасаде. За постављање првобитно поменутих антена, није била потребна никаква сагласност или дозвола од стране локалне самоуправе, осим Скупштине станара, која је то одобрила и потписала уговор а предвиђени објекат није прелазио габарите предвиђене законом, тако да органи општинске управе нису имали никакав основ да реагују. 

Опширније...

Због лажних оптужби и увреда на рачун општинског руководства, председник општине Мали Зворник поднео Тужилаштву у Београду и Лозници кривичне пријаве!

Мали Зворник, 23.02.2020. године

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић поднео је Основном јавном тужилаштву у Београду и Лозници кривичне пријаве, због лажних оптужби и увреда које су протеклих дана изнете у јавности на његов рачун и на рачун његових најближих сарадника и других грађана. 

Он је саопштио да су кривичне пријаве поднете против НН починилаца, због дељења летака грађанима Малог Зворника у којима су изнете најгрубље и злонамерне неистине о руководству општине, члановима њихових породица и другим грађанима (Пријава), те против листа „Таблоид“, због објављивања садржаја летка (Пријава), као и против лица која су на друштвеној мрежи „Фејсбук“ делила линк са спорним текстом у Таблоиду (Пријава). 

Јевтић је навео да је поменуте кривичне пријаве поднео у намери да преко надлежних органа покаже јавности да су тврдње наведене у лецима, као и у листу „Таблоид“ и на друштвеним мрежама, гомила неистина, тенденциозно написаних у оквиру политичке кампање за предстојеће изборе, у намери да се њима дискредитује рад и наруши углед актуелног општинског руководства.

Опширније...

Јавни позив за доделу субвенција приватним предузетницима и привредним друштвима за подстицај запошљавања теже запошљивих лица

Мали Зворник, 13.02.2020. године

На основу члана 14. Одлуке о додели субвенција приватним предузетницима и привредним друштвима за подстицај запошљавања теже запошљивих лица бр. 2269 од 20.12.2019. године ("Сл. лист општине Мали Зворник" бр. 15/19), председник општине Мали Зворник, расписује

ЈАВНИ ПОЗИВ

За доделу субвенција приватним предузетницима и привредним друштвима за подстицај запошљавања теже запошљивих лица

Расписује се Јавни позив за подношење захтева за доделу субвенција приватним предузетницима и привреднимдруштвима за подстицај запошљавања теже запошљивих лица кроз давање субвенција послодавцима за запошљавање лица којима је до стицања услова за одлазак у пензију по основу година живота или година стажа осигурања преостало највише 36 месеци.

Текст Јавног позива>>>

 

Покренуте процедуре за уређење центра Малог Зворника и изградњу мостова и водовода у Радаљу

Мали Зворник, 10.02.2020. године 

У општини Мали Зворник у току су административне процедуре за израду планских аката за уређење ужег центра Малог Зворника, изградњу 6 мостова на реци Црни Радаљ, у оквиру реконструкције регионалног пута Мали Зворник – Крупањ, и водовода у другој висинској зони месне заједнице Радаљ. 

Комисија за планове општине Мали Зворник на седници у петак, 07. фебруара, рамотрила је одлуку Скупштине општине о покретању иницијативе за изградњу пијаце и уређење плаже на реци Дрини у месној заједници Центар, као и парка и спомен обележја испред занатског центра и предложила локалном парламенту израду појединачних урбанистичких планова за сваки од поменутих објеката.

Поводом реализације одлуке, Скупштина општине Мали Зворник позвала је грађане месне заједнице Центар да идеје, предлоге и сугестије, везане за уређење центра Малог Зворника, доставе Општинској управи до 10. марта 2020. године, путем електронске поште, на адресу:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , или телефоном.

Опширније...

Јавни позив за учешће на јавној расправи

На основу члана 114. Статута општине Мали Зворник (,,Сл.лист општине Мали Зворник“ број 21/18), Општинско веће општине Мали Зворник упућује 

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ЈАВНОЈ РАСПРАВИ 

Утврђени Нацрт Одлуке о другим изменама Одлуке о буџету општине Мали Зворник за 2020. годину, даје се на јавну расправу од 12.02.2020 до 26.02.2020. године.

 

Јавни позив, Закључак и Програм јавне расправе

Опширније...

Савет за безбедност општине Мали Зворник због прилива миграната затражиће од МУП-а Србије појачано ангажовање полиције

Мали Зворник, 11.02.2020. године  

Поводом нарушавања јавног реда и мира у протекла два дана у селу Брасина, услед масовне туче миграната и упада у дворишта мештана овог села, у Малом Зворнику данас је одржан хитан састанак општинског Савета за безбедност. 

На седници је закључено да ће локална самоуправа од МУП-а Републике Србије и Полицијске управе у Шапцу затражити појачано ангажовање полиције на територији општине Мали Зворник, због све масовнијег прилива миграната у великим групама и инцидената које неретко изазивају. 

Осим тога, локална самоуправа обезбедиће увече и ноћу осветљење свих села на територији општине дуж државног пута, поред којег се мигранти у највећој мери крећу. 

 На грађане је апеловано да буду подршка органима реда и својим присуством, савесним и одговорним понашањем, помогну полицији у решавању критичних ситуација, без мешања у њихов посао, као и да не потпадају под утицај оних који ситуацију са мигрантима желе да искористе у политичке сврхе. 

Опширније...

Обавештење о покретању иницијативе за изградњу пијаце и плаже у месној заједници Центар и уређење парка и спомен обележја испред занатског центра

Мали Зворник, 11.02.2020. године

Скупштина општине Мали Зворник, на седници одржаној 24. Јануара 2020. године, донела је одлуку о покретању иницијативе за изградњу пијаце и плаже у месној заједници Центар и уређење парка и спомен обележја испред занатског центра.

Позивају се грађани месне заједнице Центар да узму учешће у реализацији наведене одлуке и да идеје, предлоге, сугестије и коментаре доставе до 10. марта 2020. године општинској управи општине Мали Зворник путем електронске поште на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Или путем телефонског броја 015/471-957, особа за контакт Зорица Зељковић.

Општинска управа
општине Мали Зворник

У току радови на адаптацији Дома културе у Цулинама

Мали зворник, 11.02.2020. године

Председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић, је данас заједно са сарадницима обишао радове на адаптацији Дома културе у месној заједници Цулине.

Конституисан Локални савет родитеља општине Мали Зворник

Мали Зворник, 10.02.2020. године 

У Малом Зворнику је у петак, 07. фебруара, конституисан Локални савет родитеља, саветодавно тело, које има важну улогу у креирању подстицајног и безбедног окружења за децу и младе у образовним установама. Надлежности овог тела, чије чланове је именовала Скупштина општине, у складу са Законом о основама система образовања и васпитања Републике Србије, јесу да даје мишљење, иницира акције и предлаже мере за унапређивање образовања, васпитања и безбедности, зарад добробити све деце.

Локални савет родитеља састављен је од представника родитеља свих образовних установа на подручју општине, а њихово повезивање треба да допринесе бољој размени информација, бржем и квалитетнијем решавању проблема и креирању политика у интересу деце“, истакнуто је приликом конституисања.

Опширније...

Додељене студентске стипендије општине Мали Зворник за 2020. годину

Мали Зворник, 05.02.2020. године 

До краја 2020. године 21 студент са подручја општине Мали Зворник добијаће месечно од локалне самоуправе 10.000 динара на име студентске стипендије. Уговоре о коришћењу поменутих средстава протеклог петка, 31. јануара, са студентима потписао је заменик председника општине Милош Радојчић. 

Овом приликом он је рекао да је општина Мали Зворник у текућој години определила средства у буџету за финансирање стипендија за 30 студената са подручја ове локалне самоуправе, што је за 10 више у односу на претходне године. 

Према његовим речима, на јавни конкурс општине за доделу стипендија студентима овог пута пријавило се укупно 23 студената, од којих је 21 испунио услове дефинисане конкурсом. 

Опширније...

 

 

 

 

  

 

 

Информативни билтен општине Мали Зворник

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Јавне набавке