• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size

Почетна

Обавештење о сузбијању ларви комараца на територији општине Мали Зворник

Мали Зворник, 14.10.2019. године

Обавештавамо грађане на територији општине Мали Зворник  да ће у уторак, 15.10.2019. године, уколико се стекну неопходни метео услови, предузеће ЕКО-ДЕЗ д.о.о. из Београда, почети третман сузбијања ларви комараца на територији целе општине.

Радови ће се изводити у периоду од 09 до 18 часова и планирано је да буду завршени истог дана. 

Третман ће се вршити препаратом за сузбијање ларви комараца LARVASTOP PIRIPROX 0,5 ZG. 

Координацију рада спровешће шеф стручно оперативног тима извођача, уз пуну сарадњу са надзором третмана испред локалне самоуправе.

С поштовањем,
Општинска управа Мали Зворник

У оквиру обележавања Дечије недеље предшколци посетили општинску управу Мали Зворник

Мали Зворник, 09.10.2019. године

У оквиру Дечије недеље која се ове године одржава под слоганом “Да право свако – дете ужива лако”, предшколци ПУ „Црвенкапа“ посетили су Општинску управу општине Мали Зворник.

Након речи добродошлице, заменик председника општине Милош Радојчић им је честитао Дечију недељу и пожелео пуно среће и успеха у животу, да буду вредни, негују другарство, поштују своје родитеље и воле и чувају своје место.

Малишани су имали прилике да се упознају са начином на који функционише локална самоуправа, да поставе питања својим данашњим домаћинима, Радојчићу и запосленима у општинској управи.

Опширније...

Општина Мали Зворник организовала нову набавку и поделу бесплатних ауто седишта за децу

Мали Зворник, 07.10.2019. године  

Ради заштите најмлађих у саобраћају, општина Мали Зворник обезбедила је око 50 бесплатних ауто седишта за децу, у оквиру најновије, четврте по реду набавке ових система у последње две године. Подела ауто седишта организована је у четвртак, 03. октобра, у сали Скупштине општине Мали Зворник.

Дечја ауто седишта родитељима уручили су председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић и заменик председника општине Милош Радојчић, у присуству начелника Полицијске станице у Малом Зворнику Раденка Петровића и командира Небојше Гошњића.

Председник општине рекао је овом приликом да је преостало још око 30 седишта и да ускоро предстоји нова подела, додајући да ће набавку ауто седишта, као вид подршке родитељима, општина практиковати и убудуће.

Опширније...

У току поправка сеоских путева на подручју општине Мали Зворник

Мали Зворник, 01.10.2019. године 

Поправка локалних путева на подручју општине Мали Зворник актуелна је у селима Радаљ, Доња Трешница и Велика Река, у укупној дужнини од око 40 километара. Радове финансира локална самоуправа средствима из општинског буџета, на име чега је одвојено око 5 милиона динара.

Уређење путева на подручју месне заједнице Радаљ општина врши у засеоцима Рогуља, Алибеговац, Тришићи, Митровићи, Петровићи, Крсмановићи и Жарковићи, у дужини од око 20 километра.

У Великој Реци радови су у засеоцима Горњи Ребељ, Доњи Ребељ, Вољевачки пут, Ивановићи, Симићи, Марјановићи и Роповић, а укупна дужина деоница је око 12 километара.

Опширније...

Представници Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ) посетили општину Мали Зворник

Мали Зворник, 25.09.2019. године 

Делегација Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), предвођена Александром Грунауером, шефом пројекта „Реформа пореза на имовину и добре управе“, који Влада Швајцарске, до 2021. године, финансира у 44 општине у Србији, међу којима је и Мали Зворник, посетила је данас ову општину, иначе првопласирану у резултатима оствареним у наведеној области, на име чега је недавно награђена са 400.000 швајцарских франака.

Представнике донаторске агенције угостио је председник општине Зоран Јевтић у присуству најближих сарадника, међу којима су били: заменик председника општине Милош Радојчић, председник Скупштине општине Мали Зворник Радован Тадић, начелница Општинске управе Маризела Андрић, шеф Одељења за општу управу и друштвене делатности Милан Јевтић, те представници Одељења локалне пореске администрације.

Председник малозворничке општине изјавио је да је састанак са представницима Швајцарске агенције за развој и сарадњу, између осталог, прилика за оквирно представљање плана трошења средстава добијених из наградног фонда, креираног кроз дијалог са суграђанима.

Опширније...

У Малом Зворнику свечано обележен Дан општине

Мали Зворник, 17.09.2019. године 

Грађани и руководство Малог Зворника прославили су у понедељак, 17. септембра, Дан општине, којим је обележена 75. годишњица ослобођења територије од немачке окупације у Другом светском рату и 64. годишњица од оснивања општине. 

На свечаној седници локалног парламента у Дому културе, уприличеној поводом овог важног датума, истакнутим појединцима традиционално су додељена признања, на име захвалности за допринос друштву у различитим областима. 

Госте на седници, представнике државних институција, општина и градова из окружења, верских и других организација, међу којима је био и државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Републике Србије Бојан Стевић, поздравио је председник општине Зоран Јевтић, који је, након тога, у име општинског руководства и у своје име, свим суграђанима честитао празник, са жељом да Дан општине увек дочекују и обележавају у бољим условима. 

Опширније...

Награђени ученици основних и средњих школа за постигнуте резултате у школској 2018/2019. години

Мали Зворник, 13. септембар 2019.

У четвртак 12. септембра у сали Скупштине општине Мали Зворник организован је пријем за 19 ученика добитника Вукове дипломе, ученика генерације и добитника једног од прва три места на различитим регионалним и републичким такмичењима у школској 2018/2019 години. Најбољи ђаци награђени су књигама и новчано у износима од 10.000 до 25.000 динара. Осим ученика новчаним наградама од 10.000 динара награђено је и петоро просветних радника за посебан допринос и залагање у раду са ученицима, учесницима наведених такмичења.

Заменик председника општине Милош Радојчић, овом приликом ученицима је пожелео пуно успеха у даљем школовању, и да се након завршених студија, као млади стручњаци, врате у своју општину и помогну њеном даљем развоју. Радојчић се захвалио и просветним радницима на преданом раду са ученицима и пожелео им још више успеха са наредним генерацијама ученика.

Након церемоније доделе награде за све присутне је уприличен коктел у хотелу Ројал Дрина.

Опширније...

У току попис јавне имовине на територији општине Мали Зворник

Мали Зворник, 9. септембар 2019.

У општини Мали Зворник у току је попис јавне имовине који ова општина спроводи као најважнију активност на пројекту ''Ефикасно управљање јавном имовином-искорак ка бржем развоју наших локалних самоуправа''. Пројекат се реализује кроз Програм Exchange 5 који финансира Европска унија, а спроводи га Министарство државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО) као имплементационим партнером. Тело за уговарање свих пројеката грант шеме је Министарство финансија, односно Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније.

Захваљујући пописивачима, који су од јула ове године путем јавног конкурса ангажовани на попису непокретности у јавној својини општине Мали Зворник, од укупно планираних 700 јединица непокретности, до сада су сакупљени и проверени подаци за 420 објеката нискоградње. Поред овога, пописивачи су почетком септембра, започели теренски попис током којег је планирано да обиђу 20 објеката високоградње како би утврдили стварно стање тих непокретности и евидентирали настале промене.

Опширније...

Позив банкама за достављање понуда

На основу члана 10. Закона о буџетском систему („Сл.гласник РС“ бр. 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/2013 - испр., 108/2013, 142/2014, 68/2015 - др. закон, 103/2015, 99/2016, 113/2017, 95/2018 и 31/19) и Правилника о начину коришћења средстава са подрачуна, односно других рачуна консолидованог рачуна трезора општине Мали Зворник („Службени лист општине Мали Зворник“, број 02/15), Комисија за прикупљање понуда од банака за депоновање слободних новчаних средстава Консолидованог рачуна трезора општине Мали Зворник, образована Решењем Председника општине Мали Зворник, дана 20.03.2019. године упућује

 П О З И В  Б А Н К А М А  
ЗА  ДОСТАВЉАЊЕ ПОНУДА
 

за депоновање преко ноћи  слободних новчаних средстава Консолидованог рачуна трезора општине Мали Зворник на домаћем финансијском тржишту новца у 2019. години. 

Опширније...

 

 

 

 

  

 

 

Информативни билтен општине Мали Зворник

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Јавне набавке