Mali Zvornik, 08.08.2018. godine 

Lokalna uprava dobila novog načelnika, zamenika načelnika i internog revizora. Uskoro sledi izbor budžetskog inspektora opštine!

Opštinsko veće Mali Zvornik na sednici održanoj 02. avgusta ove godine za načelnika opštinske uprave u Malom Zvorniku postavilo je Marizelu Andrić, diplomiranu pravnicu iz Malog Zvornika, a za zamenika načelnika Milicu Živanović, diplomiranu pravnicu iz Radalja. 

Prvi put od osnivanja opštine, lokalna uprava nedavno je dobila i internog revizora, čije će poslove obavljati Miloš Spasenović, master pravnik iz Donje Trešnice, dok zaposlenje budžetskog inspektora tek predstoji. 

Povodom navedenih novina u radu opštinske uprave oglasio se predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić, navodeći da je lokalna uprava najnovijim postavljenjima, uvođenjem novih radnih mesta i angažovanjem novih lica značajno osvežila i ojačala svoj tim. 

„U pitanju su mladi ljudi, na početku svojih karijera, puni nove energije, entuzijazma, volje i želje da rade. Nadam se da će i te činjenice, pored njihove stručnosti i drugih kvalitetnih osobina, uticati na dobre rezultate u radu opštine u budućnosti. Smatram da smo na ovaj način napravili veliki korak napred i veoma osvežili i ojačali naš tim“, rekao je Jevtić. 

Novi načelnik i zamenik načelnika Opštinske uprave Mali Zvornik, kao i interni revizor, izabrani su na javnom konkursu, sprovedenom u julu tekuće godine. Na navedene položaje načelnik i zamenik načelnika lokalne uprave postavljeni su na mandatni period od pet godina, dok je interni revizor zaposlen u upravi na neodređeno vreme. 

Prema Jevtićevim rečima, novi načelnik i zamenik načelnika Opštinske uprave Mali Zvornik postavljeni su po odlasku lica koja su prethodno bila na navedenim položajima, tačnije nakon ostavke bivše načelnice Vanje Blagojević, odnosno penzionisanja zamenice načelnice Gordane Vasilić. 

On je objasnio da je interni revizor novo izvršilačko radno mesto pri opštinskoj upravi, koje je ustanovljeno kao posebna organizaciona jedinica, formirana po prvi put od osnivanja opštine Mali Zvornik, u cilju efikasnijeg rada opštine, te da će, na sličan način, uskoro biti formirana i budžetska inspekcija. 

„Potreba za poslovima interne revizije pri opštinskoj upravi odavno postoji, a posebno u poslednje vreme, otkada su u primeni brojne nove procedure. Novoformirano radno mesto imaće ulogu korektiva i pomoći će nam da na vreme uočimo i otklonimo eventualne nedostatke u radu“, objasnio je Jevtić. 

On je zaključio da će sličnu ulogu imati i budžetski inspektor, čiji izbor je planiran u skorije vreme, s tim što će njegov rad, kako je istakao, biti usmeren isključivo na kontrolu finansija. 

Ljiljana Ristanović