Mali Zvornik, 05.08.2014. godine

Kulturno – istorijski i turistički kompleks „Kraljevo sklonište“ u Malom Zvorniku ovih dana zatvoren je za posetioce zbog radova na zameni električnih instalacija. Radovi će trajati naredna dva meseca i za to vreme iz bezbednosnih razloga zabranjene su turističke posete kompeksu i đačke ekskurzije.

Prema rečima predsednika opštine Mali Zvornik Dragana Bogićevića, zamena električnih instalacija u ovom objektu, koja nije vršena od postavljanja 1929. godine, opštinu će koštati 2 miliona dinara. On je najavio da će u cilju zaštite i uređenja ovog objekta i stavljanja u turističke svrhe u narednoj fiskalnoj godini uslediti i radovi na uređenju prostorija.

Planirano je uređenje kraljeve odaje, prostorije u kojoj je zasedala vlada kao i spavaonica, u autetntičnom stilu, odnosno po ugledu na to kako su prostorije izgledale onda kada su sagrađene.

Nakon toga kulturno – istorijski kompleks „Kraljevo sklonište“ u Malom Zvorniku otvoriće svoja vrata za veliki broj zainteresovanih posetilaca i turista.