Mali Zvornik, 11.12.2018. godine 

Članovi Tekvondo kluba „Dušan Silni“ iz Malog Zvornika ostvarili su izuzetan plasman na državnom prvenstvu u ITF Tekvondo-u proteklog vikenda u Loznici i postali prvaci Srbije u ovom sportu. Do dugoočekivane pobede i titule „Dušanovci“ su stigli zahvaljujući upornosti i višegodišnjem vrednom radu, uz učešće osamnaest takmičara, dva trenera i jednog sudiju. Brojne medalje na takmičenju osvojili su u disciplinama „forme“ i „borbe“. 

Trener i predsednik kluba Dejan Lukić izjavio je da je 09. decembra u Loznici napokon ostvaren još jedan dugoočekivani uspeh kluba. 

„Posle pet godina uspešnog rada, postali smo prvaci Srbije u ukupnom plasmanu svih klubova. Naš klub na državnom prvenstvu predstavljalo je 18 takmičara, 2 trenera i 1 sudija, što nije naš pun kapacitet. No, timskim radom, pehar je stigao u Mali Zvornik“, rekao je Lukić, istakavši da je ovim uspehom stavljen zlatni pečat na tekuću takmičarsku sezonu. 

On je dodao da se nada da će sledeća godina za klub biti još uspešnija i zahvalio svima koji prepoznaju i podržavaju rad TK „Dušan Silni“ iz Malog Zvornika, posebno lokalnoj samoupravi, koja klubu nesebično pomaže. 

Lukić je izrazio zahvalnost i svim roditeljima dece koja treniraju u klubu, jer su njihova podrška na svim turnirima. 

Pregršt medalja članovi malozvorničkog Tekvondo kluba „Dušan Silni“ prethodno su, u novembru ove godine, osvojili u Staroj Moravici, na 4. takmičenju „Vojvodina open“, dok je članica ovog kluba Jovana Stanojević nešto ranije, na Svetskom ITF turniru u Minsku, u Belorusiji, za Srbiju izborila sjajno treće mesto i bronzanu medalju. 

Ljiljana Ristanović

{gallery}/2018/2018-12-11_dusan_silni{/gallery}