Opštini Mali Zvornik su na prijemu u Skupštini Grada Beograda uručeni ključevi automobila Ford Tourneo (2003. godište), koje će ubuduće koristiti lokalna samouprava.

Grad Beograd donirao je oko 170 automobila, koji nisu prodati na javnom nadmetanju za prodaju službenih gradskih vozila. Njih će od sada koristiti škole, obdaništa, domovi zdravlja, hitna pomoć i lokalne samouprave pogođene poplavama.

Ključeve automobila uručili su gradonačelnik Beograda Siniša Mali, gradski menadžer Goran Vesić i pomoćnici gradonačelnika Borko Milosavljević i Irena Vujović.

Na skupu u Skupštini grada ključevi su uručeni predstavnicima 43 institucije i lokalne samouprave, među kojima su domovi zdravlja u Obrenovcu, u Krupnju, na Voždovcu, u Grockoj, Sopotu, Barajevu, Lazarevcu, Mladenovcu, više osnovnih škola iz Obrenovca, više gradskih centara za socijalni rad, Uprava za vanredne situacije grada Beograda….

Osim opštini Mali Zvornik Grad Beograd je donirao vozila i opštinama Krupanj, Barajevo, Lučani, , Koceljeva, Kučevo, Ljubovija, Domu za decu u Zvečanskoj, Centru za socijalni rad u Svilajncu, Komunalnoj policiji, JKP “Vodovod” iz Prokuplja, JP “Prvi maj” iz Krupnja

Mali je rekao da je utvrđeno da u voznom parku grada i javnih i komunalnih preduzeća ima 908 vozila, a za 263 je utvrđeno da su višak, pa su ponuđena na prodaju.

Gradska uprava će smanjenjem voznog parka, podvukao je gradonačelnik, uštedeti 108 miliona dinara godišnje zbog manjih troškova održavanja i registracije vozila i goriva.

Prihodi od te prodaje, dodao je Mali, dati su u humanitarne svrhe i iskorišćeni za one kojima je pomoć bila najpotrebnija tokom majskih poplava.

{gallery}2014ford{/gallery}