Mali Zvornik, 10.07.2020. godine

Štab za vanredne situacije opštine Mali Zvornik na sednici u petak, 10. jula, razmotrio je informaciju o epidemiološkoj situaciji na području opštine i konstatovao da je od početka epidemije registrovano ukupno 8 obolelih od Kovida – 19, uz napomenu da je, neposredno pre početka sastanka, Opštinskoj upravi stigla informacija o novom slučaju infekcije. 

Komandant Štaba i predsednik opštine Zoran Jevtić rekao je da su na području Malog Zvornika preduzete sve neophodne mere za sprečavanje širenja infekcije, ali da je ipak primetan porast broja obolelih u poslednjih deset dana. 

Sa sastanka je apelovano na građane da se strogo pridržavaju preporučenih mera prevencije, jer je to jedini način zaštite od zaražavanja. 

Jevtić je naveo da opština Mali Zvornik za sada neće uvoditi vanrednu situaciju zbog Kovida – 19, ali da će preduzeti sve što je neophodno da spreči širenje infekcije. 

Zaključeno je da predstojeći vašari u selima na području opštine, posebno vašar u Radalju, koji važi za najmasovniji, predstavljaju veliki epidemiološki rizik i da će opština, uoči organizovanja vašara, kao i na dan održavanja svetkovine, uputiti komunalnog inspektora na teren kako bi posetioce i vlasnike ugostiteljskih radnji upozoravao na opasnost od infekcije i neophodnost poštovanja preporučenih mera prevencije. 

Član Štaba i direktorka Doma zdravlja u Malom Zvorniku Valentina Ristić podnela je izveštaj o radu Kovid ambulante, navodeći da je od 15. marta do 30. juna u ambulanti pregledano 150 pacijenata sa simptomima sličnim Kovidu – 19, dok je od 01. jula do 09. jula pregledano 82 pacijenata. 

Ristić je rekla i to da je u Domu zdravlja u toku dana urađeno 8 brzih seroloških testova i da su rezultati svakog od njih bili negativni. 

Urađena su i dva PCR testa i poslata na analizu. 

Za prethodna tri PCR testa, urađena pre četiri dana, Ristić kaže da Domu zdravlja još uvek nisu stigli rezultati. 

Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Mali Zvornik u petak doneti su zaključci o izradi projekta sanacije mosta u Amajiću, oštećenog prilikom obilnih padavina proteklog meseca i izvođenju radova na projektu sanacije objekta. 

Na karaju sastanka razmotrena je informacija o sanaciji posledica i stanju na području opštine nakon izlivanja reka. 

Ljiljana Ristanović

{gallery}/2020/2020-07-10_stab{/gallery}