• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size

Почетна

Јавни позив за бесповратно суфинансирање активности инвестиционог одржавања фасада и побољшању енергетске ефикасности ради спречавања штетних последица по безбедност грађана на територији општине Мали Зворник

Мали Зворник, 01.06.2020. године

На основу члана 5. Одлуке о бесповратном суфинансирању активности на инвестиционом одржавању и унапређењу својстава зграда, поступку доделе средстава, проценту учешћа и условима под којим општина Мали Зворник учествује у финансирању активности одржавања  („ Сл. лист општине Мали Зворник“  број 21/18), Одлуке о спровођењу јавног позива за бесповратно суфинансирање активности инвестиционог одржавања фасада и побољшању енергетске ефикасности ради спречавања штетних последица по безбедност грађана на територији општине Мали Зворник за 2020. годину, број 06-301 од 03.02.2020. године и број 06-301/2 од 20.05.2020. године, Комисија за избор пројеката за бесповратно суфинансирање активности инвестиционог одржавања и унапређење својстава зграда, расписује:

ЈАВНИ ПОЗИВ

ЗА БЕСПОВРАТНО СУФИНАНСИРАЊЕ АКТИВНОСТИ ИНВЕСТИЦИОНОГ ОДРЖАВАЊА ФАСАДА И  ПОБОЉШАЊУ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ РАДИ СПРЕЧАВАЊА ШТЕТНИХ ПОСЛЕДИЦА ПО БЕЗБЕДНОСТ ГРАЂАНА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МАЛИ ЗВОРНИК

01 - Јавни позив

02 - Образац пријаве

Опширније...

Идејно решење за изградњу пијаце и уређење плаже на реци Дрини у месној заједници Центар, као и парка и спомен обележја испред занатског центра

Мали Зворник, 29.05.2020. године

Скупштина општине Мали Зворник, на седници одржаној 24. јануара 2020. године, на предлог одборничке групе Српске напредне странке, донела је Одлуку о покретању иницијативе за изградњу пијаце и плаже у месној заједници Центар и уређење парка и спомен обележја испред занатског центра. Позвани су грађани месне заједнице Центар да узму учешће у реализацији наведене одлуке и да идеје, предлоге, сугестије и коментаре доставе до 10. марта 2020. године општинској управи општине Мали Зворник путем електронске поште на адресу:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. . На основу пристиглих идеја, предлога, сугестија и коментара, сачињено је

 ИДЕЈНО РЕШЕЊЕ ЗА ИЗГРАДЊУ ПИЈАЦЕ И УРЕЂЕЊЕ ПЛАЖЕ НА РЕЦИ ДРИНИ У МЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ ЦЕНТАР, КАО И ПАРКА И СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈА ИСПРЕД ЗАНАТСКОГ ЦЕНТРА

 

Опширније...

Председник општине Мали Зворник честитао Рамазански бајрам верницима исламске вероисповести

Мали Зворник, 23.05.2020. године 

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић честитао је данас Рамазански бајрам грађанима исламске вероисповести и пожелео им све најбоље поводом овог великог верског празника. 

„Свим грађанима исламске вероисповести у општини Мали Зворник и широм Републике Србије, као и комшијама са леве стране реке Дрине, који славе Рамазански бајрам, у име руководства општине Мали Зворник и у своје лично име, упућујем најсрдачније честитке поводом овог великог празника. Бајрам-шериф мубарек олсун“, навео је Јевтић у честитки. 

 Он је верницима пожелео да предстојеће празничне дане проведу у добром здрављу, љубави, заједништву, доброчинству и ведром бајрамском расположењу, те да бајрамску радост поделе са својим породицама, пријатељима и комшијама.

Одлука Општинског већа о ослобађању плаћања закупнине пословних простора у својини Општине Мали Зворник за време ванредног стања

На основу члана 27а. став 2. Закона о буџетском систему („Службени гласник РС“, бр. 54/09, 73/10, 101/10, 101/11, 93/12, 62/13, 63/13-исправка, 108/13, 142/14, 68/15-др.закон, 103/15, 99/16, 113/17, 95/18, 31/19 и 72/19) и члана 69. Статута општине Мали Зворник („Службени лист општине Мали Зворник“, бр. 21/18), Општинско веће Општине Мали Зворник, на седници одржаној дана 20.05.2020.године, донело је 

О Д Л У К У

I

Закупци пословних простора у својини Општине Мали Зворник, који за време трајања ванредног стања нису обављали своју делатност,  ослобађају се од плаћања закупнине почев од проглашења ванредног стања до укидања ванредног стања које је проглашено на територији Републике Србије.

II

Закупци који су ослобођени плаћања закупнине, морају да поднесу захтев за ослобађање закупнине и доказ да нису радили за време трајања ванредног стања.

Закупци који су ослобођени плаћања закупнине по овој Одлуци, задужиће се за режијске трошкове.

Опширније...

Обавештење о сузбијању ларви комараца на територији општине Мали Зворник

Мали Зворник, 22.05.2020. године

Обавештавамо грађане на територији општине Мали Зворник  да ће у петак, 22.05.2020. године, уколико се стекну неопходни метео услови, предузеће ЕКО-ДЕЗ д.о.о. из Београда, почети третман сузбијања ларви комараца на територији целе општине.

Радови ће се изводити у периоду од 09 до 18 часова и планирано је да буду завршени истог дана. 

Третман ће се вршити препаратом за сузбијање ларви комараца LARVASTOP PIRIPROX 0,5 ZG. 

Координацију рада спровешће шеф стручно оперативног тима извођача, уз пуну сарадњу са надзором третмана испред локалне самоуправе.

С поштовањем,
Општинска управа Мали Зворник

У току исплата једнократне новчане помоћи пензионерима и угроженим грађанима на подручју општине Мали Зворник

Мали Зворник, 20.05.2020. године 

У Малом Зворнику у току је исплата једнократне новчане помоћи пензионерима и социјално угроженим суграђанима, коју додељује општина Мали Зворник, ради лакшег превазилажења ситуације настале услед епидемије вируса Корона. 

За кориснике новчане помоћи локална самоуправа обезбедила је и по пар рукавица и заштитну маску, ради спречавања ширења заразне болести Ковид – 19. 

Новчана помоћ износи 2.000 динара по кориснику, а добијају је пензионери чије су пензије ниже од 30.000 динара и социјално угрожена лица, за која је стручна комисија проценила да им је новчана помоћ неопходна.              

Исплата помоћи суграђанима почела је у петак, 15. маја, а одвија се у просторијама Центра за социјални рад у Малом Зворнику, према утврђеном распореду, на основу позива који су корисницима претходно упућени. 

Опширније...

Услуга „еВртић“ доступна и грађанима Малог Зворника

Мали Зворник, 15.05.2020. године

Грађани Малог Зворника од данас могу да на комплетно електронски и бесплатан начин пријаве децу за упис у предшколску установу „Црвенкапа“.

Услуга “еВртић” представља електронску пријаву деце за упис у предшколске установе. Захваљујући томе, родитељи имају могућност да на лакши и бржи начин, без чекања на разним шалтерима, поднесу пријаву на националном Порталу еУправа (www.euprava.gov.rs). Уколико упис детета врше на овај начин није потребно да самостално прибављају изводе из матичне књига рођених, уверења о пребивалишту и запослењу, јер се подацима приступа аутоматски.

Услуга “еВртић” подразумева много мање обавеза за родитеље. Бројна документа која су до сада морали да прибаве, замениће један образац.

На Порталу е Управе налази се линк https://euprava.gov.rs/usluge/5847 за приступ апликацији где се врши пријава детета за изабрану предшколску установу, односно за ПУ „Црвенкапа“ Мали Зворник.

Корисничко упутство за родитеље је доступно на адреси: https://euprava.gov.rs/media/Uputstva/Uputstvo%20eVrtic.pdf

У Великој Реци постављена ограда на мосту на путу за Подгај

Мали Зворник, 13.05.2020. године 

У месној заједници Велика Река, мост на путу ка засеоку Подгај добио је заштитну ограду и сада је безбедан за саобраћај. 

Набавку и монтажу ограде на мосту финансирала је општина Мали Зворник, а постављање су обавили радници Јавног комуналног предузећа „Дрина“. 

Према речима председника Месне заједнице Велика Река Гојка Смиљанића, ограда на мосту на путу Велика Река – Подгај порушена је пре више од 15 година, због чега је овај део пута био небезбедан за саобраћај. 

У питању је прилично фреквентна деоница, којом, осим аутомобила, пролазе пешаци и бициклисти, али и аутобуси и камиони и друга теретна возила. 

Смиљанић је навео да је постављањем ограде решен дугогодишњи проблем небезбедног прелаза реке. 

Опширније...

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Информативни билтен општине Мали Зворник

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Јавне набавке