• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size

Библиотека "17. септембар"

Носилац свих културних манифестација у општини Мали Зворник је Библиотека “17. септембар”, која је на себе преузела улогу некадашњег Дома културе. Библиотека располаже значајним фондом књига - преко 33.000 наслова.

 На компјутеризацији књишког фонда и умрежавању се и даље ради. У оквиру библиотеке смештена је Завичајна збрика, која чува библиотечки материјал везан за историју културно-просветног живота Малог Зворника и његове околине у прошлости.

 Директор Библиотеке “17.септембар” Славојка Спасеновић (рођена 20.05.1962. године у Малом Зворнику, мајка једног детета), вишегодишњи радник на организовању културних манифестација, по образовању наставница биологије.

 Библиотека организује гостовања професионалних и аматерских културно-уметничких друштава, позоришта, песника, ликовне изложбе и бројне друге смотре, сусрете и такмичења.

 Библиотека има салу са 250 места, а у својим просторијама организује курсеве енглеског језика, као и различите секције: фолклорна, драмска, музичка и рецитаторска. Као посебно интересантне културне манифестације организоване од стране Библиотеке у Малом Зворнику издвајају се следеће:

- Месец књиге – октобар, који се обележава најразноврснијим програмима (прикупљање књига за поклон Библиотеци, награђивање најактивнијих читалаца у протеклој години, избор најчитаније књиге, бесплатно учлањивање ђака-првака, организовање књижевних сусрета, изложби књига, позоришних представа и сл.);

- “Осмомартовска изложба народне радиности зворничког краја” (већ се традиционално организује, а жене тада излажу ручне радове и друге експонате старе и преко 150 година; ова манифестација окупља и жене из околних општина);


- Ликовна колонија се организује у јуну већ другу годину за редом (ова манифестација ће прећи у традиционалну);

- Ликовна секција Дома културе организује 2-3 пута годишње изложбе слика;

- Традиционална смотра рецитатора, под називом “Песниче народа мог”, која је општинског и међуопштинског карактера, организује се сваког маја;

- Риболовачко-културна манифестација “Сомовијада”, традиционално се одржава крајем сваког јула, а три вечери узастопно заступљен је разноврстан културни програм;

 Од децембра 2006. године у оквиру Библиотеке уторком и четвртком од 11 часова ради Дечје одељење . Што се тиче садржаја, деци се овде нуди читање и причање бајки, гледање дечјих филмова путем ДВД уређаја и након тога илустровање доживљеног. Тако настале илустрације Библиотека касније користи у изложбама. Одељење води виши књижничар Слађана Гошњић.


Информатор о раду Библиотеке "17. септембар" Мали Зворник>>>

 

 

 

 

  

 

 

Информативни билтен општине Мали Зворник

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Јавне набавке