• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size

Почетна

Председник општине Мали Зворник на свечаној церемонији потписивања уговора у оквиру програма Exchange 5

Мали Зворник, 23.01.2019. године

Општина Мали Зворник у наредних 18 месеци заједно са општинама Богатић и Владимирци реализоваће пројекат ''Ефикасно управљање јавном имовином - искорак ка бржем развоју наших локалних самоуправа'', одобрен у оквиру грант шеме Exchange 5 – Подршка локалним самоуправама.

Председник општине Зоран Јевтић присуствовао је 22. јануара у Београду, у Клубу посланика, свечаној церемонији коју су поводом потписивања уговора о реализацији пројеката у наведеној области организовали Министарство финансија – Сектор за уговарање и финансирање програма Европске уније и Стална конфeренција градова и општина – Савез градова и општина.

У име партнерских општина, на свечаности су били Ненад Бесеровац, председник општине Богатић и Милорад Милинковић, председник општине Владимирци. 

У уводном делу церемоније присутнима су се обратили: министар државне управе и локалне самоуправе – Бранко Ружић, министарка за европске интеграције – Јадранка Јоксимовић, Амбасадор и шеф Делегације Европске уније у Републици Србији – Њ.Е. Сем Фабрици, државна секретарка Министарства финансија – Славица Савичић, помоћник министра финансија – Марко Јовановић и генерални секретар СКГО – Ђорђе Станичић.

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић изјавио је да је поносан на чињеницу да се пројекат креиран заједнички са општинама Богатић и Владимирци, од укупно 53 предложена пројектна предлога, којима су локалне самоуправе конкурисале за тему која се односи на област управљања имовине, нашао међу 18 који су добили подршку у оквиру грант шеме Exchange 5 – Подршка локалним самоуправама.

Пројектним активностима у општинама Мали Зворник, Богатић и Владимирци у наредних годину и по дана планирано је успостављањe ефикасног система управљања имовином, како би се створили предуслови за бржи локални економски развој на територијама ових општина.  

Љиљана Ристановић

 

 

 

Информативни билтен општине Мали Зворник

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Јавне набавке