• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size

Почетна

Додељена средства Министарства грађевинарства и урбанизма за израду урбанистичких планова

     Министар грађевинарства и урбанизма у Влади Републике Србије Велимир Илић потписао је уговоре са представницима 30 локалних самоуправа о додели бесповратних средстава ради израде урбанистичких планова на територији Републике Србије, у вредности од 30.000.000 динара.

     За израду Плана генералне регулације Малог Зворника од Министарства грађевинарства и урбанизма добијено 1.260.000,00 динара.

Јавни конкурс расписан од 12.08.2013. године за доделу буџетских средстава Министарства грађевинарства и урбанизма ради суфинансирања израде урбанистичких планова односио се на израду плана генералне регулације за седиште јединице локалне самоуправе, као и плана генералне регулације за друга насељена места на територији општине и градова, чија је израда предвиђена просторним планом јединице локалне самоуправе.

Право на доделу средстава имају јединице локалне самоуправе које су у буџету за 2013. годину обезбедиле део сопствених средстава за израду урбанистичког плана за који конкуришу, као и општине које су оправдале раније додељена средства за израду урбанистичких планова.

Министар Илић истакао је да је уговорено суфинансирање урбанстичких планова за 26 општина и четири града, при чему ће наредне године средства за те намене бити знатно већа. Општине које су потписале уговоре о додели средстава ради израде просторних планова су Босилеград, Бојник, Мали Зворник, Србобран, Деспотовац, Кнић, Љиг, Мерошина, Нови Бечеј, Аранђеловац, Бачки Петровац, Ивањица, Ковачица, Темерин, Лучани, Рума, Топола, Беочин, Петровац на Млави, Мајданпек, Сремски Карловци, Бачка топола, Врњачка Бања, Лапово, Неготин, Вршац, Стара Пазова, као и градови Ваљево, Чачак, Краљево.

Министар Велимир Илић указао је да потписивање уговора има за циљ да се општинама помогне у прављењу урбанистичких планова и припремама за примену новог закона о планирању и изградњи. Закон се тренутно налази у јавној расправи и врло брзо ће ући у парламент, нагласио је министар Илић и закључио да после ступања на снагу тог акта неће бити дивље градње ни у једној општини.

 

Извор: Министарство грађевинарства и урбанизма

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Информативни билтен општине Мали Зворник

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Јавне набавке